07 iulie 2010

Madam TATOIU - O RATACITA IN LUMEA REALA

De la un timp, pe toate canalele de televiziune si la toate emisiunile, indiferent de format si de continut, este invitata o "ciumafaie ametita" care crede ca e in stare sa-si dea cu parerea in orice problema are tara asta. Acum nu se poate spune cu certitudine daca realizatorii o cheama doar pentru ca madam are o clara (inconstienta sau nu) pozitie pro-basesciana sau pentru ca telespectatorii se pot amuza copios vazand-o si auzind-o.
Evident ca in fiecare astfel de emisiune cucoana joaca rol de "Pacalici", n-are nici un fel de argumente, ceilalti se uita la ea ca la extraterestri, iar realizatorii isi fac datoria sa aibe un invitat de partea puterii. Tot asa o trateaza si colegii de platou, care fie zambesc condescendent, fie rad cu gura pana la urechi, cand o vad ca bate campii cu voiosie (ca despre "gratie" nu poate fi vorba dupa cum se observa).
Deci pupaza asta care a lasat catedra pentru afaceri (sau catedra a lasat-o pe ea, mai curand) a inclus printre elucubratiile pe care le spune in mod curent si una din care reiesea ca invatatoarele si invatatorii constituie o categorie inferioara celorlalte categorii de cadre didactice.
Educatia nu-mi permite sa-i raspund cum ar merita. Ca si cadru didactic si cu mama invatatoare, pot sa-i spun individei ca intre cele doua categorii nu exista o astfel de diferenta, ba chiar in ultima vreme , din cauza "diluarii" teribile a calitatii corpului profesoral, este foarte posibil ca diferenta sa existe intr-adevar, dar in sens invers. Poate fi explicabil ca "sorcova" asta nu stie aceste lucruri, pentru ca ea nu are nici o legatura cu sistemul din care n-a facut parte niciodata cu adevarat si dovada este lipsa de decenta, decenta care ar fi trebuit sa o determine sa-si cenzureze putin "iesirile"...
Eu nu stiu ce amintire poarta cucoana cu "aere trans-oceanice" invatatoarei care a invatat-o literele si cifrele, pentru ca ea sa-si poata citi periodic profiturile (evident declarate) pe care le face in tara care ii tolereaza prezenta, dar Mihai Gadea, moderatorul emisiunii cu pricina, trebuia sa-i taxeze derapajul.


Niciun comentariu: