Hai ca olandezii astia sunt mai dusi decat noi, la capitolul asta. Auzi, sa-l condamne pe omul ala pentru ca s-a aparat! Atata idiotenie nu poate duce decat la aparitia tot mai frecventa in lume a cazurilor de tip Brevik, in care indivizii respectivi sunt incurajati si de o astfel de legislatie, care pedepseste pe cel care se apara. Nu mai vorbesc de modul in care Federatia Olandeza se gandeste sa "rezolve" cazul meciului intrerupt: culmea, toate cele 3 variante sunt clar in favoarea lui Ajax, adica a clubului care este in culpa "pana in gat" ... Deci si la ei exista unii la "butoane"... Asa ca sa ne mai lase in pace cu lectiile lor de civilizatie si de respectare a legii ...
"Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?" (Dan Puric)
23 decembrie 2011
18 decembrie 2011
Le joueur du match : Banel Nicolita
Dijon - Saint-Etienne 1-2
Banel Nicolita symbolise la belle forme des Verts. A nouveau aligné sur le côté droit, l’international roumain a livré une prestation de haut-niveau durant la première période, en étant notamment à l’origine de but de Sinama-Pongolle. Moins en vue après le repos comme la grande majorité de ses coéquipiers, il a fait le job défensif.
(Sursa: www.sport24.com)
Décisif hier soir , Banel Nicolita enchaîne les bonnes prestations avec l'ASSE. Malheureusement pour Christophe Galtier, le Roumain sera absent contre le PSG.
(Sursa: http://www.le10sport.com)
Banel Nicolita symbolise la belle forme des Verts. A nouveau aligné sur le côté droit, l’international roumain a livré une prestation de haut-niveau durant la première période, en étant notamment à l’origine de but de Sinama-Pongolle. Moins en vue après le repos comme la grande majorité de ses coéquipiers, il a fait le job défensif.
(Sursa: www.sport24.com)
Décisif hier soir , Banel Nicolita enchaîne les bonnes prestations avec l'ASSE. Malheureusement pour Christophe Galtier, le Roumain sera absent contre le PSG.
(Sursa: http://www.le10sport.com)
17 decembrie 2011
Radu Voina a fost declarat declarat de specialisti - MINCINOSUL ANULUI 2011
25.11.2011 :
“50 la suta din obiectiv e indeplinit, pentru ca noi vrem sa obtinem o medalie, dar depinde de foarte multe ”
12.12.2011 :
’’Obiectivul nostru nu era o medalie, era mai aproape de realitate. Fetele au vrut, dar n-au putut mai mult’’
15 decembrie 2011
Banc cu politicieni. Sau nu e banc ?...
Cinci chirurgi, fosti colegi de facultate, dupa niste ani de practica, se intalnesc la un simpozion. Spre seara merg impreuna la o bere si despre ce crezi ca discuta? Bine'nteles tot despre meserie.
Primul zice:"Mie, pe masa de operatie, imi plac contabilii - cand ii deschizi, inauntru totul este numarat, totul este ordonat."
Al doilea:"Eu prefer electricienii - cand ii deschizi, totul este codificat pe culori... nu poti sa te incurci."
Al treilea, zice: "Mie imi plac bibliotecarii - inauntrul lor, toate
organele sunt plasate in ordine alfabetica... e usor de lucrat."
Al patrulea, se baga si el: "Mie imi plac aia din constructii - cu ei te-ntelegi usor daca mai raman ceva piese in plus..."
Al cincilea, isi da si el opinia: "Orice ati zice, baieti, mie imi plac politicienii - sunt cel mai usor de operat; astia, cand ii deschizi, n-au mai nimic inauntru... nici maruntaie, nici creier, nici fudulii, nici sira spinarii... Si unde mai pui ca au capul si curul - piese interschimbabile - in orice ordine le-ai pune, functioneaza la fel.
14 decembrie 2011
Articol elogios in presa franceza la adresa lui Banel: "Nicolita, un vent de fraîcheur sur la Ligue 1?"
"Joueur atypique en Roumanie, Banel Nicolita est passé de l'ombre à la lumière dans le Forez en un rien de temps. Au point de devenir la nouvelle coqueluche de Geoffroy-Guichard...
Un pari low-cost
Qui connaissait Banel Nicolita en août dernier au moment où le trio Romeyer-Rocheteau-Galtier sortent de leur chapeau le capitaine du Steaua Bucarest? Les chroniqueurs s’amusent de l'arrivée du Roumain dans le Forez, faisant rapidement le parallèle douteux avec la chanteuse du (presque) même patronyme. Les tabloïds anglais se gaussent à l'idée de voir un membre de la communauté Rom franchir la frontière de l'empire sarkozyste...Bref une énième blague de mauvais goût du patriarche de la maison verte. Le joueur étant arrivé à prix cadeau (0,7ME soit dix fois moins que Bergessio), peu importe puisque le club ne prend pas un grand risque, le joueur triplant son salaire (0,4ME annuels) par la même occasion. Tout le monde est content quoi qu'il advienne serait-on tenté de dire...
Doublure de la doublette de "tout-droits" (copyright Daniel Riolo de RMC) composée de Sako et d'Aubameyang, le numéro 25 stéphanois attend alors son heure de longues semaines. Le peuple vert commence même presque à se faire une raison. Après avoir écœuré Augusto Fernandez et Gonzalo Bergessio, Christophe Galtier semble parti pour tuer le Roumain à petit feu...
Hasard du calendrier, le onze des Carpates reçoit les Bleus le 6 septembre dernier, et la nouvelle recrue des Verts est titularisée dans le couloir de Patrice Evra. Certes, l'Alain Delon des salles de presse est loin d'être l'assurance tout risque à son poste, mais Nicolita montre ce soir-là que sa réputation de combattant n'est pas usurpée. Dans une équipe forézienne où la technique collective n'est pas le point fort, son coup de patte pourrait en outre rendre de précieux services se dit-on à ce moment là...
Un joueur atypique
Finalement le dénommé Banel est titularisé pour la première fois à Gerland lors du derby rhône-alpin pour ne plus sortir de l'équipe, et pour cause...
Le Roumain score dès le match suivant face à Montpellier, et récidive lors de chacune de ses apparitions à Geoffroy-Guichard. Relayeur, récupérateur, ailier, tireur de coup de pieds arrêtés, passeur, buteur, il en devient même presque hasardeux pour le spectateur non averti de déterminer à quel poste évolue le natif de Faurei!
Forcément, car si Banel amuse ses coéquipiers par ses échauffements les coudes relevés et par sa bonne humeur, sur le terrain, l'ancien chouchou de Bucarest ne laisse pas une miette de terrain à ses adversaires. Et lorsqu'il trouve la faille, ses célébrations sont dignes d'un Super Pippo transcendé à chaque fois qu'il pourfendait les filets adverses. Les médias roumains prennent alors un malin plaisir à suivre les aventures de l'enfant du pays à l'autre bout du continent. GSP.Ro compte même les points entre le Stéphanois, et Gabriel Torje, ancienne star du Dinamo (guerre de clocher oblige), et nouvelle recrue d'Udinese. Et à ce jeu là Banel mène haut la main avec ses trois réalisations en huit matchs contre zéro pour le Frioulan...
Revers de la médaille, à force d'aller au charbon, Nicolita sera suspendu pour la réception du PSG le 21 décembre prochain pour accumulation de cartons. Une certaine frustration pour le peuple vert ne saurait lui en tenir rigueur après avoir longuement scandé son nom samedi dernier face à Caen (2-0).
A l'heure où les recruteurs français restent enfermés dans une logique de dénicher le futur Drogba, ou d'enrôler le nouveau Brésilien à la mode, l'arrivée de Nicolita dans le Forez semble totalement dénoter...De la bonne humeur, de l'humilité, de la sueur, des buts...Et si finalement c'était ça le foot?"
(Sursa: http://www.spacefoot.com)
(Sursa: http://www.spacefoot.com)
Aprecierile sunt cel putin favorabile, daca nu excelente; toata problema sta la Banel Nicolita care trebuie sa aibe puterea de a ramane modest, fara ca acest gen de aprecieri sa-i poata "lua mintile" ! Pentru ca tentatia e mare.
13 decembrie 2011
Nichita Stănescu, Lecția despre cub
se ciopleşte cu o daltă de sânge,
se lustruieşte cu ochiul lui Homer,
se răzuieşte cu raze până cubul iese perfect.
După aceea se sărută de numărate ori cubul cu gura ta,
cu gura altora şi mai ales cu gura infantei.
După aceea se ia un ciocan
şi brusc se fărâmă un colţ de-al cubului.
Toţi, dar absolut toţi zice-vor:
– Ce cub perfect ar fi fost acesta
de n-ar fi avut un colţ sfărâmat!”
12 decembrie 2011
Romania, eliminata de Croatia in optimile Campionatului Mondial
Motto:
"Pai bine ma' Maestre, ma'..."(Toma Caragiu)
Sa ne mai lase antrenorul lu' Peste, ca am vazut ce poate si la Nationala, si la Oltchim... Se vaita ca o baba ca fetele nu-l asculta, ca "noi am vrut victoria", ca "am cazut pe final" si alte gogorite de-astea. Se stie de peste 1000 de ani ca la nationala si la Oltchim si, probabil, la multe echipe romanesti, ca in Romania se crede ca antrenorul este si preparator fizic, si psiholog, si tot ce mai vrem noi. Rezultatul este ca echipe romanesti de mare valoare, cu toate ca joaca la cel mai inalt nivel, nu reusesc sa castige decat , eventual, turnee amicale.Nu se intelege ca marile cluburi ale lumii sunt adevarate UZINE care functioneaza pe niste structuri extrem de complexe si bine gandite si, mai ales, verificate in realitate? Dar pentru asta e nevoie de bani seriosi investiti si de rabdare pentru ca un astfel de sistem sa dea roade. La noi, parlitii astia de patroni au pretentia ca daca investesc azi 100000 Euro, trebuie sa si castige in cel mult cateva luni cel putin 1 milion. Si asta in conditiile in care in cluburi este un haos de nedescris. Si nu in ultimul rand e vorba si de pregatirea invechita a antrenorilor nostri chiar in domeniul profesional in care activeaza. Nu contesta nimeni ca Radu Voina a fost un mare jucator, dar, vai, asta nu e suficient pentru a deveni si un mare antrenor, iar dovada stau ultimele sale "performante" atat la Nationala feminina, cat si la Oltchim Rm. Valcea. Atata timp cat se vor perpetua astfel de lucruri nu putem avea pretentii de a ajunge cu sporturile de echipa pe primele pozitii.
Omul nostru a facut in final si o constatare f.f.profunda " Atata putem". Pai daca atata poti, ia-o din loc, Maestre, zau asa ...
Lista celor 10 strategii de manipulare prin mediile de informare în masa
Cunoscutul politolog, filozof şi lingvist nord-american Noam Chomsky, profesor emerit la MIT (Massachusetts Institute of Technology) a stabilit lista celor „Zece strategii de Manipulare” prin mediile de informare în masa.
Pentru Chomsky „libertatea de exprimare este mai importanta decât orice versiune a faptelor susţinută de ordinea stabilită, oricare ar fi raportul pe care aceasta îl întreţine cu adevărul faptelor în sine”.Chomsky evoca diferitele tehnici de manipulare si în primul rând, strategia diversiunii.
1. Strategia diversiunii
Strategia diversiunii consista în deturnarea atenţiei publicului de la problemele importante şi de la schimbările hotărâte de elitele politice şi economice, printr-un potop continuu de distracţii şi de informaţii neînsemnate. Chomsky analizează diferitele tehnici de spălare a creierului, pe care o îndura poporul nostru.
„A distrage în permanenta atenţia publicului, departe de adevăratele probleme sociale, captivată de subiecte fără importanţă adevărata. A ţine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fără nici un timp pentru gândire” scrie Chomsky.
2. A cauza probleme şi, apoi, a oferi soluţii
Această metodă se mai numeşte şi „problemă – reacţie – soluţie”. La început se creează problema sau „situaţia”, prevăzută pentru a suscita o anume reacţie a publicului, pentru ca tocmai acesta să ceară masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intenţionată a violenţei urbane sau organizarea de atentate sângeroase pentru ca publicul să ceara legi represive, în detrimentul libertăţii.
3. Strategia „în degradeu”
Pentru ca publicul să accepte o măsură inacceptabilă este de ajuns să fie aplicată în mod progresiv, în „degradeu”, pe o durată de zece ani. În acest fel, au fost impuse condiţii sociale şi economice absolut noi din 1980 până în 1990. Şomaj masiv, imigraţie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizări, salarii care nu mai asigură un venit decent, iată schimbările care ar fi provocat o revoluţie dacă ar fi fost aplicate în mod brutal.
4. Strategia acţiunii cu date diferite
O altă manieră de a obliga publicul să accepte o hotărâre nepopulară este de a o prezenta ca „dureroasă, dar necesară”, obţinând acordul publicului în prezent pentru aplicarea ei în viitor. Este mult mai uşoară acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru că efortul nu trebuie făcut imediat, apoi, pentru că publicul are mereu tendinţa de a nădăjdui, „totul va merge mai bine mâine”, şi că sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, aceasta manieră lasă publicului timp pentru a se obişnui cu ideea schimbării, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit.
Exemplu recent: trecerea la Euro şi pierderea suveranităţii monetare şi economice, acceptate de ţările europene între 1992 – 1995 şi aplicate în 2002.
5. A se adresa publicului ca unor copii mici
Cea mai mare parte a adresărilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje şi un ton absolut copilăreşti, aproape debile, ca şi cum spectatorul ar fi un copil mic, de 12 ani, sau un handicapat mental. De ce oare? „Daca ne adresam unei persoane ca şi cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate şi cu o oarecare probabilitate, va avea un răspuns sau o reacţie tot atât de lipsită de simţ critic ca al unui copil de 12 ani”, analizează Chomsky.
6. A face apel mai mult la partea emoţională decât la gândire
Este o tehnica clasica pentru a opri analiza raţională şi, deci, simţul critic al oamenilor. În plus, folosirea emoţionalului deschide accesul la subconştient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinţe, spaime, pulsaţii sau comportamente.
7. Menţinerea poporului în neştiinţă şi prostie
A face în aşa fel ca poporul să nu înţeleagă tehnologiile şi metodele folosite pentru controlarea şi robirea lui. Calitatea educaţiei dată claselor inferioare trebuie să fie cât mai slabă, încât prăpastia de neştiinţă care separa clasele de jos de cele de sus să fie şi să rămână de neînţeles de către cele dintâi.
8. A încuraja publicul să se complacă în mediocritate
A încuraja publicul să creadă ca e „bine” să fi prost, vulgar şi incult. A-l îndopa cu seriale americane şi emisiuni de tele-realitate, nişte dobitocenii monstruoase.
9. A înlocui revolta cu învinovăţirea
A face omul să creadă că numai el singur este vinovat de propria-i nenorocire, din cauza unei inteligenţe insuficiente sau a capacităţilor şi eforturilor necorespunzătoare. Astfel, în loc să se ridice împotriva sistemului, individul se sub-estimează şi se învinovăţeşte, ceea ce creează o stare depresivă, având ca efect abţinerea de la acţiune. Şi, fără acţiune, nu exista revoluţie!
10. A cunoaşte oamenii mai bine decât se cunosc ei înşişi
În ultimii 50 de ani, progresele fulgerătoare ale ştiinţei au săpat o prăpastie crescândă între cunoştinţele publicului şi acelea deţinute şi folosite de elitele conducătoare. Mulţumita biologiei, neurobiologiei şi psihologiei aplicate, „sistemul” a ajuns la cunoaşterea avansată a făpturii omeneşti, fizic şi psihic. Sistemul cunoaşte individul mediu mai bine decât el însuşi. Aceasta înseamnă ca, în majoritatea cazurilor, sistemul deţine un control mai mare şi o putere mai importantă asupra oamenilor decât ei înşişi.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)