20 decembrie 2015

BRONZUL DE AUR (Romania - Polonia 31-22)




Romania a castigat bronzul mondial, dupa un meci fara istoric, in care fetele noastre au condus autoritar ostilitatile din teren, dovedind clar o clasa in plus fata de poloneze.
Adevarata finala se pare ca s-a disputat alaltaieri, in meciul cu Norvegia si vom putea verifica asta, dupa disputarea singurului meci care a mai ramas din acest turneu, fast pentru echipa noastra.
Este rezultatul unei indrumari psihologice corecte, a redarii increderii in fortele proprii, lucruri realizate de noua echipa tehnica, in frunte cu reputatul Thomas Ryde, care, in sfarsit, a reusit sa scoata echipa din acel cerc vicios in care intrase cu contributia generoasa a tandemului Voina/Tadici sau invers,ca nu mai stiu...
O victorie cat un Campionat mondial, pentru ca a fost obtinuta intr-o maniera cum de mult n-am mai vazut la echipa noastra nationala. Prea demult ! Sa speram ca acest trend pozitiv si ascendent va fi mentinut printr-o politica adecvata, de pastrare a ceeace s-a castigat in ultima vreme si prin actiuni de "salubrizare" a mediului in care-si desfasoara activitatea Echipa Nationala. Pentru ca s-a reusit in ultima vreme un lucru la care putini mai sperau: recuperarea acestei generatii de exceptie, care, conduse de conceptii partizane si invechite, apucase sa alunece spre esaloanele 2 si 3 ale handbalului international.
Felicitari fetelor noastre de exceptie, campioane adevarate !

Niciun comentariu: