21 aprilie 2010

CANCERUL SI FOTBALUL

Cancerul este o boala grea si parsiva. "Grea" pentru ca nu se poate scapa deocamdata de ea decat chirurgical si "parsiva" pentru ca deseori nu se face simtita decat atunci cand este prea tarziu sa se ia masuri eficiente.
Ceva similar se intampla acum la Steaua si la Dinamo, acolo unde verii Becali au impresia ca stiu ce fac si ca nu observa nimeni ca pe ei putin ii intereseaza chestii marunte ca "fotbalul ca fenomen social", palmaresul si istoria echipelor-etalon Steaua si Dinamo sau cariera unor fotbalisti tineri. Ei sunt interesati NUMAI SI NUMAI DE CASTIGURI FINANCIARE si nimic altceva. Pe acesti indivizi i-a pacalit cineva ca ar fi foarte inteligenti si ca s-ar pricepe la afaceri, iar ei chiar cred asta, fiind incurajati si de faptul ca s-au imbogatit destul de repede si destul de mult.
Acesti indivizi s-au "lipit" de fenomenul fotbalistic de mult timp si au reusit sa ajunga pana in varful lui, cangrenandu-l in intregime, asemenea cancerului. Si tot asemenea cancerului, fotbalul a ajuns in stare de colaps, stare care se manifesta concret la cateva echipe si care va cuprinde incet dar sigur tot "organismul". La Dinamo si la Steaua "cancerul" isi arata pe fata prezenta, urmeaza probabil si alte echipe.
Probabil ca nu se poate interveni nici in acest caz DECAT "chirurgical".

Niciun comentariu: