06 iunie 2010

BMW - INVATAMINTE DIN TRAFIC


"Dobitocii


Proprietarii de beemveu, astia dobitocii, sunt de mai multe feluri. Cei bogati care si-au tras varful industriei si nu le mai pasa de nimic, au suferit mult la viata lor. Pana sa ajunga sa mearga in,concedii in Mexic, au ras copiii de ei in ciclul primar ca mancau de pe jos, au terminat liceul la coada clasei si in secunda doi, imediat dupa Revolutie, s-au apucat de biznis. 
Intai au vandut ajutoare, apoi si-au cumparat toale scumpe, ca sa nu dea de banuit si au plecat la furat. Intai in Italia, apoi in Franta, apoi in Germania. Acum au firme de componente electronice sau, daca au intrat in politica, sunt secretari de stat. Obisnuiesc sa le dea altora sfaturi despre viata si sunt zgarciti. Nu se face avere usor.
Vin apoi cei din clasa de mijloc, cu masini de pana in 15.000 de euro. Si ei au suferit, dar asa ajungi la stele. Au furat mai putin, asa, ca pentru deschidere, si observand ca cine da cu jula risca sa ajunge dupa gratii, s-au facut oameni cinstiti. Amintirea scolii profesionale le este draga, au invatat o meserie, n-au trebuit sa ramana la coada vacii. Asa au facut niste cheag in alte tari. Astia sunt rai. Se simt prost in fata celor cu scoala, nu constientizeaza, dar dau din coate ca sa devina sefi de tura. Vin in vacante incarcati de salami, pleaca inapoi cu oale cu sarmale. Te claxoneaza in trafic pana iti da sangele pe nas de nervi. Te ameninta cu bataia.
Si ajungem la categoria 5.000 de euro. Astia nu numai ca te ameninta, trac la fapte. Au in spate o bata de baseball, pentru ca viata e dura. Daca i-ai depasit, esti un om mort. Defuleaza in trafic tot ce-a inghiti subconstientul: corigente, bataie, umilinta, primul job la sapat santuri, al doilea la furat portmonee. Par fericiti, muschii sunt pentru ei singurul modus vivendi si-i exercita cu fala. Visaza la o masina mai noua, dar nu-i duce mintea sa fure mai elaborat sau sa-si deschida o mica afacere. Traiesc de pe azi pe maine si cand decid sa devina oameni cinstiti, se fac bodyguarzi.
Si mai exista o categorie. Mitocanul de beemveu care crede ca a evoluat, si-si ia masina cu patru cerculete (!). Astia sunt corigibili. Simt ca e ceva in neregula cu ei, si adopta un minim de conventii sociale. Devin domni.
Ce te faci cu mitocanul de beemveu? Il ignori, desi iti vine sa-i spui vreo doua. Sau te pui pe treaba, ca sa-ti iei si tu. Intr-o tara de mitocani e mai bine sa iti pierzi urmele."

Cristian Mihai Chis dixit.

Niciun comentariu: