10 noiembrie 2010

PRESA LU' PESTE



Nemaivazuta stire de presa, presa ticaloasa - bineinteles,  care viza niste eventuale banuieli ale marelui Duckadam cum ca portile de pe Giulesti nu ar avea inaltimea suficienta, s-a desumflat chiar inainte de a fi publicata, pentru ca cei implicati in eveniment au realizat ca daca nu au facut masuratorile acolo, pe loc, nu au cum sa dovedeasca ceva. Atunci făcătorii de presă pârâtă şi ştiri răsuflate au dat in balbaiala si au inceput sa caute ceva spectaculos pentru a nu cadea definitiv in ridicol, asa ca au inceput sa intrebe in stanga si in dreapta, pe toti desteptii din fotbalul romanesc, ce parere au despre faptul ca Duckadam contesta corectitudinea desfasurarii partidei din Giulesti, pentru ca poarta nu era dimensionata regulamentar. Si bineinteles ca printre pareri de bun simt (Rica Raducanu, in stilu-i binecunoscut: "...cred ca-i o gluma, ca asa ceva nu se poate, da' ... bine a facut astia ai nostri daca a facut-o mai jos, asa, ca altfel luam gol...") au fost si cateva obisnuite "flegme" aruncate de un specialist in domeniu, pe numele lui - Ioan Becali. 
Iata mai jos doua CITATE pe care le contine articolul din "Gsp":
2. "Dacă nu dovedeşte că rapidiştii au micşorat porţile, devine doar un măscărici"
In schimb, in materialul video, se aude vocea marelui ganditor, care cuvanta cam asa:
"...daca ăăă e ceva serios, ăăăăăăă, sa probeze, da' numai asa să ne facem dă...dă başcălie, devenim măscărici..." 
Ce rezulta de aici? Ca baietii din presa au goluri imense in ceeace priveste deontologia profesiei lor si ca indivizii care circula inca liber pe strada si care raspund la apelativul "becali", indiferent care dintre ei, dovedesc inca o data daca mai era nevoie, ca nu au nimic sfant si si-ar calca cu voiosie si parintii in picioare pentru un pumn de dolari mizerabili. Pentru ei numele lui Duckadam, precum si alte nume ilustre pentru fotbalul romanesc, nu inseamna nimic daca nu aduc bani. Ei nu se inchina cu adevarat decat cand intra intr-o banca sau pe la vreun camatar, iar rugaciunile lor cele mai intime abunda de termeni religiosi precum "comision", "profit", "blat", "vanzare" etc. 
Ceeace nu stiu ei este ca Dumnezeu este cel mai bun "Manager" si sigur va "regla" si aceasta afacere odata si-odata...

Nota: "CITÁ, citez, vb. I. Tranz. 1. A menționa, a indica, a numi pe cineva sau ceva (pentru a face cunoscut, pentru a confirma etc. ceva); a reaminti o faptă, o întâmplare care trebuie să servească de exemplu. 2. A reproduce întocmai ceea ce a spus sau a scris cineva; a da un citat. 3. A chema pe cineva înaintea unei instanțe judecătorești în calitate de parte într-un proces, de martor sau de informator. – Din fr. citer, lat. citare.  " (Dictionarul Explicativ al limbii romane)

Niciun comentariu: