17 februarie 2011

GOLANII SPORTULUI





Asistam in ultimile zile la o ofensiva disperata a unor indivizi exponentiali pentru modul execrabil in care merge sportul romanesc, impotriva unor incercari jurnalistice de a ridiculiza impostura, incultura si spiritul de gasca care conduc in Romania acest domeniu.
In primul rand e vorba aici de eliminarea din grila de programe a ProTv-ului a emisiunii “Pe bune”, realizata de Radu Banciu si Mihai Mironica. Emisiunea cu pricina reusea sa adune o audienta bunicica pentru ora la care era difuzata, era o emisiune  obiectiva si plina de umor inteligent (“rara avis” in media romaneasca) , chiar daca nu eram intotdeauna de acord cu cei doi care o moderau. Am vazut in locul acestei emisiuni amicalele Stelei cu echipe de valoare indoielnica, meciuri pentru care se spune ca Gigi a primit cate 50000 de euro. Toata lumea stie de-acum ca exasperat de ironiile si sarcasmul celor doi, Gigi a intervenit la varful trustului Pro si a obtinut scoaterea emisiunii din grila si inlocuirea ei cu vestitele amicale. Si cum prezenta Stelei pe sticla ProTv-ului inseamna puncte in plus in audienta postului, ce mai conteaza cateva voci suprimate de catre televiziunea care declara ca pretuieste la maxim democratia si libera exprimare. Bineinteles – pana la bani.
Un alt fapt care se incadreaza in aceeasi categorie a “cenzurii de gasca” este legat de “pedepsirea” comentatorilor meciului de handbal Oltchim-Podgorica (21-20) din Liga Campionilor, transmis de DigiSport.  Pentru “indrazneala” lor de a o elogia pe Anja Andersen si de a-i critica pe vesnicii si prafuitii  “Tadici si compania”, deci pentru parerile lor, Costi Pruna a fost suspendat de la microfon, iar George Parvan a fost trimis sa comenteze meciuri de handbal din Campionatul National.
Daca mai adaugam aici si faptul ca Gigi Becali vorbeste cate o ora pe la emisiunile unora ca Samuila sau Naum, care-l asculta cu o placere orgasmica sau ca personaje tragicomice ca fratii Becali sau Mitica Dragomir sunt invitate pe la emisiuni unde scuipa si la propriu si la figurat in toate partile, putem avea adevarata dimensiune a fenomenului pe care il constatam. Sportul romanesc , ca de altfel cele mai multe din domeniile economice si sociale, este controlat de niste gasti bine organizate, formate din baieti cu trecut glorios in ceeace priveste conflictele cu legea scrisa si nescrisa. Nume cunoscute, ca Becali, Padureanu, Dragomir, Gheara si alti smecheri profita la greu de pe urma pozitiilor lor privilegiate in sport, iar cand interesele financiare coincid li se mai alatura si sefi de mari trusturi media, in mod direct sau prin palmasi umili de presa.

Niciun comentariu: