06 februarie 2011

„In February 2011, Anja Andersen became the new coach of the Romanian giants Oltchim Râmnicu Vâlcea” (http://en.wikipedia.org/wiki/Anja_Andersen)


Tocmai ne-am ales cu cel mai titrat sportiv strain care vine sa antreneze aci,  in Romania. Din cauza rezultatelor sub asteptari ale handbalistelor de la Oltchim sub comanda ungurului Peter Kovacs, precum si a lipsei oricaror perspective de redresare, conducerea clubului valcean, mai precis directorul general, Constantin Roibu, a decis sa o cheme la carma echipei pe celebra Anja Andersen. Faptul ca Anja este o legenda a handbalului mondial nu mai trebuie demonstrat, fie si daca enumeram cateva din performantele ei.
Anja Andersen, care va împlini 42 de ani în luna februarie, a pregătit din 2008 până în vara anului trecut echipa FCK Handball. Ca antrenoare, a câştigat de trei ori Liga Campionilor cu Slagelse, în 2004, 2005 şi 2007. Ca jucătoare, Andersen a câştigat titlul olimpic cu Danemarca în 1996, titlul mondial în 1997 şi două titluri europene în 1994 şi 1996. În anul 1997 a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii. Cu un asemenea palmares nu e de mirare ca salariul danezei va fi de 200.000 euro/4 luni.
Altfel, tipa s-a declarat incantata sa vina in Romania si sa antreneze Oltchimul, dar simplul fapt ca a acceptat sa vina aici inseamna ceva. Inseamna ca nivelul la care a ajuns handbalul feminin romanesc este apreciat si este considerat perfect pentru marea performanta chiar si de catre cele mai mari nume din domeniu. Oricum, chestia este ca se cam simtea nevoia de ceva nou, de ceva mai mult decat se realizase pana acum. Cu toate ca in ultimii ani s-au perindat pe banca tehnica nume mari, ca Gheorghe Tadici sau Radu Voina, s-a vazut clar ca nu se poate trece peste un anumit nivel, e adevarat – superior – dar care se putea depasi, tinand cont de valoarea lotului valcean. Atat Radu Voina, se pare „prea moale” si fara valente psiho-pedagogice, cat mai ales Gheorghe Tadici, bun tehnician, dar needucat si adeseori chiar mitocan, n-au reusit sa convinga fetele ca pot ajunge in mod constant acolo „in varf”. Cel putin Voina s-a retras destul de elegant, declarandu-si public limitele, in timp ce, Tadici a avut o reactie disperata si cel putin neeleganta la adresa Anjei Andersen, declarand ca nu poate primi sfaturi de la o lesbiana (...) si confirmand perfect cele scrise mai sus.
Carcotasii, care - nu-i asa - n-au somn nici o clipa, au indraznit sa spuna ca salariul de 200.000 euro este exagerat, fiind cat ale lui Lacatus si Andone la un loc. Matematic au dreptate, dar ce palmares au baietii astia doi ?

Niciun comentariu: