01 august 2011

SARACU' MUTU, MAI E SI... "ORB" !

O "stire" de prima pagina din Gazeta (era sa zic "Mazeta") Sporturilor ne sugereaza cu surle si trambite ca Briliantului ii pasa de elevii din Romania care au picat Bac-ul din vara 2011. Ca de obicei, GSP cade in plasa profitului cu orice pret, indiferent daca se pune prin asta in situatii penibile. Articolul, nesemnat, este insotit de numeroase comentarii care, fara exceptie, ii aduc elogii lui Mutu pentru gestul plin de intelepciune pe care l-a facut. Doua lucruri sunt de remarcat aici:
1. Aproape nimeni nu incearca sau nu reuseste sa coreleze faptele lui Mutu de pana acum (droguri, batai, excelenta in fotbal, etc.) cu notiunea de "scoala", prin gestul sau "nobil" de a-l premia pe cel mai bun Bacalaureat roman din sesiunea de restante.
2. Nivelul de ignoranta din Romania, care cunoaste in ultima vreme o crestere exponentiala, mai ales pe fondul crizei economice din ultimii ani.
Pe scurt, senzatia mea si nu numai a mea, este ca inteligentul Brili a fost pacalit de cineva care probabil i-a luat si banii pe chestia asta, promitandu ca-i va lustrui putin imaginea, ce-i drept din ce in ce mai sifonata si nicidecum din vina altora. Deci este vorba de o stravezie si f.f. proasta strategie de marketing de imagine. O regula de bun simt spune ca daca vrei ca strategia ta de imagine sa dea roade iti alegi un domeniu care sa fie plauzibil, credibil pentru publicul-tinta. Niciodata nu incerci sa-ti construiesti o astfel de strategie pentru imaginea unui fotbalist, alaturand imaginea lui cu... scoala. Se stie foarte bine ca sunt rarisimi fotbalistii care au fost "prieteni" si cu scoala, pentru ca a face fotbal de performanta inseamna a lasa cartea deoparte si in mod categoric.
Dar daca ies bani din astfel de stiri, nu-i asa, ce mai conteaza cum ?


P.S. Si mai e ceva. Daca vreunul dintre candidatii la Bac va invata pentru examen numai cu gandul la ce i-a promis Mutu, atunci baiatul are o problema mare...chiar daca va iesi primul...

Niciun comentariu: