Scrisoarea generalului locotenent (rez.) Gheorghe Emil Ciobanu către preşedintele României
"Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu
Domnule preşedinte,
Mă alătur celor care până acum v-au rugat, atenţionat, sfătuit şi chiar prevenit asupra umilinţei la care este supus, în continuare, personalul militar în rezervă şi retragere şi nu numai, din Armata României, ca urmare a apariţiei ordinului ministrului M101/2010 şi a documentelor de aplicare a diminuării pensiilor de serviciu pentru militari (Legea 119%2010 şi HG 735%2010).
Sunt absovent al Liceului Militar, Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri din Braşov , Academiei Militare, a unor cursurii postacademice, inclusiv al Cursului postacademic superior. În cei peste 40 de ani de carieră militară, am fost comandant de pluton, sef de stat major de divizion de rachete A.A., ofiţer în statul major al Trupelor de Artilerie şi Rachete Antiaeriene din C.A.A.T., primul comandant de regiment de rachete antiaeriene la Reşiţa, şef de stat major şi comandant al D. 34 Ap. A.A.T. şi comandant al Corpului 2 Aerian din Tmişoara, consilier al Ministrului Apărării Naţionale.
Declar public că nu sunt de acord cu recalcularea pensiei militare de serviciu. Ca militari de carieră nu am avut posibilitatea de a desfăşura diverse activităţi care sa ne asigure şi alte venituri la pensionare. În cariera militară am urmat fiecare o anumită cale, am îndeplinit anumite funcţii, cu atribuţii şi răspunderi pe care le-am onorat cu rezultate şi pentru care am fost retribuiţi. Pentru toate acestea beneficiem, conform legilor, aliniate principiilor generale care guvernează soldele şi pensile militare în majoritatea statelor euro-atlantice, de pensia militară de serviciu; proprietate, tot potrivit legilor.
La 1 Decembrie 2000, ... pentru merite excepţionale obţinute în organizarea şi pregătirea apărării naţionale... mi s-a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în gradul de Comandor.
Nu vreau să bravez cu activitatea şi rezultatele obţinute în cariera mea militară. Ca mine, şi mai buni decât mine au fost şi sunt mulţi pensionari militari, mai în vârstă sau mai tineri. În acelaşi timp, mă plec cu pioşenie, alături de cei aproape 70.000 de pensionari militari (ar trebui şi împreună cu ... comandantul suprem) în faţa militarilor romăni care "...au făcut suprema jertfă..." pentru suveranitatea şi liniştea acestei ţări, pentru "...dăinuirea noastră aici, pe acest sfânt pământ", pentru democraţie şi libertate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu