22 octombrie 2011

"Maestrul si...trompeta"








Motto:
«ŞI V-AŞ RUGA, DE-ACUM ÎNCOLO, DACĂ NU DORIŢI 
SĂ PĂRĂSIŢI ACEASTĂ EMISIUNE, 
SĂ RĂSPUNDEŢI LA ÎNTREBĂRILE PE CARE 
VI LE ADRESEZ ÎN MOD DIRECT.»


Ce ti-e si cu prostia asta, dom'le ! Te face de rusine cand nu te-astepti, adica intotdeauna...
Am vazut deunazi la "Realitatea TV" o emisiune care l-a avut ca invitat pe actorul Dan Puric. Am crezut initial ca e vorba despre una din obisnuitele conferinte ale Maestrului, cu care acesta i-a obisnuit pe cunoscatorii activitatii sale. De fapt, moderatoarea emisiunii, disperata Andreea Cretulescu, a incercat sa-l inregimenteze pe invitat in formatul obisnuit, adica ea propune o serie de subiecte despre evenimente petrecute recent, iar invitatii comenteaza pe marginea acestora, in general aproband abordarea critica si chiar tendentioasa uneori, a moderatorului.
Necazul este ca in acea seara invitatul n-a acceptat statutul de "executant" si a predat in direct si gratuit o lectie de televiziune, despre cum ar trebui sa functioneze o astfel de institutie. Pe scurt, cand Cretuleasca il intreba pe invitat ce parere are despre cazul propus, in mod surprinzator Dan Puric folosea prilejul pentru a pleda pentru o televiziune eficienta, care sa promoveze valori si modele si care sa trateze sursa raului din societate si nu efectele sale. 
Am asistat astfel la o corectie in direct, in cursul careia Maestrul atat a dat-o pe saraca Cretuleasca cu capul de toti peretii studioului, incat la sfarsitul emisiunii toata activitatea macheozei si coafezei se spulberase fara urma...
Nu stiu ce efect a avut aceasta lectie de televiziune asupra realizatorilor din media-TV, dar un lucru este sigur: Dan Puric nu va mai calca multa vreme in studiouri in care se desfasoara astfel de emisiuni. Si e mare pacat, pentru ca toti jurnalistii astia facuti la "apelul bocancilor" si de catre tot felul de facultati de calitate indoielnica, ar avea enorm de invatat de la un om ca Dan Puric.

Niciun comentariu: