28 octombrie 2010

Binele nu e departe



"Să nu cedăm în faţa aventurierilor care caută 
să profite de nemulţumirile populaţiei. Binele nu e departe."


"Cestiunea" ultimei motiuni a aratat inca o data, daca mai era nevoie, degringolada in care se afla baietii destepti din capul mesei si asta din doua motive clare. In primul rand le este o frica de moarte de pierderea cascavalului, care si asa, odata cu fondurile astea europene si nesuferite (care nu se pot fura si trebuie-neam justificate), s-a imputinat f.f.mult. In al doilea rand, oamenii, pe buna dreptate, se gandesc cu groaza la ce ar putea sa li se-ntample daca se schimba rolurile intre opozitie si putere, tinand cont de faptul, real - spun specialistii, ca in ultima vreme, din opozitie nu s-a mai putut fura ca pe vremuri, cand cei de la putere nu luau TOT, ci ii mai lasau si pe opozanti sa... traiasca. Asa ca Basescu, Boc si gasca lor de oameni onesti au inceput sa simta fiori reci pe sira spinarii, lucru grav, declara medicii, care poate cauza la coloana vertebrala, prin curbarea ei in mod excesiv si ireversibil. Vestea buna este ca bolnavii care sufera deja de aceasta afectiune ("cifoza morala acuta" ii zice stiintific) se pare ca vor scapa de consecinte, ca unde sa se mai indoaie bietii oameni, daca deja inregistreaza frecvente contacte frontale, repetate si temeinice, cu solul. Din acest punct de vedere cvasitotalitatea persoanelor implicate poate sta linistita: poseda deja malformatia in discutie si nu mai pot pati aproape nimic. 
O noua faza a crizei in care se zbat nefericitii de la putere, numita de specialistii in psihiatrie – disperare, este confirmata si de maniera absolut patologica de a organiza votul in Parlament, unde parlamentarilor li s-a indicat cum sa voteze prin semne facute cu degetul (ei nu, nu, nu cu degetul mijlociu, ci cu degetul mare !) de catre unul din baietii de incredere ai partidului, numai ca ori semnele au fost facute de un nepriceput, ori cei care trebuiau sa le inteleaga “n-aveau toata tigla pe casa”… Va dati seama la ce nivel de inteligenta  se lucreaza in cea mai importanta institutie a statului, daca astia nu-s in stare sa voteze nici atunci cand li se indica cum ?
Aceeasi disperare s-a manifestat si in zilele premergatoare votului Motiunii de cenzura, cand,  dupa pierderea adeziunii populare masochiste care i-a adus la guvernare, s-a vazut clar ca baietii si-au pierdut increderea pana si in proprii lor membri de partid, pentru ca altfel nu se explica incercarea disperata de a nu-si lasa parlamentarii sa ajunga (fizic) la urnele de vot, pentru a fi siguri ca acestia nu pun botu’ la vreo propunere indecenta a opozitiei si voteaza invers... In consecinta pe unii i-au trimis prin delegatii, unora le-au prelungit delegatiile in care erau deja plecati, altii au fost scosi cu diverse treburi afara din sala de vot, iar altora li s-a spus sa se imbolnaveasca si sa ramana acasa ca nu cumva sa-i infecteze pe ceilalti cu virusul nesupunerii...
Singurul remediu, cunoscut inca din antichitate pentru afectiunea de mai sus, este repaosul prelungit intr-o incapere de regula -  mai rece, cu nivel ridicat de umiditate si pe perioade intre unu si zece ani, in functie de gravitatea bolii, repaosul fiind insotit de un regim alimentar relativ modest. Nu sunt permise aproape de loc contactele cu persoane din afara. De obicei statul (adica noi) este cel care suporta costurile acestui tratament. Declaram aici ca vom suporta bucurosi toate cheltuielile aferente, dar vom propune, pentru o mai eficienta combatere a bolii, ca tratamentul mentionat sa fie insotit si de perioade zilnice de aproximativ 8-10 ore de activitate fizica in aer liber si obligatoriu in spatiul public, conform indemnului academic: “Vino mama sa ma vezi, cum lucrez la spatii verzi !”.
Si ca sa vedeti cat de tare le-a luat mintile criza de care vorbeam, sa spunem si cine este autorul profundei cugetari de la inceputul articolului: nu, nu este vorba de Iosif Visarionovici Stalin sau Mao Tzedun, ci de Emil Boc.

22 octombrie 2010

Utrecht - Steaua 1-1 ( Organizare de santier )

obligatiile-dirigintelui-de-santier
Din pacate jocul cu Utrecht nu ne-a adus nici bucuria primei victorii, dar mai ales nu ne-a adus nici o veste despre vreo imbunatatire a jocului Stelei. Cu totata pretuirea pentru Lacatus, Utrecht era o echipa de batut si el n-a gasit metoda adecvata pentru asta…
Jocul actual al Stelei este inca departe de ceea ce se declara ca se doreste, aratand din cand in cand niste scheme invatate si bine aplicate in teren, dar aratand foarte des inconsistenta, chiar sterilitate in atac, lipsa unei minti limpezi la mijlocul terenului (nu e suficienta mintea limpede a lui Lacatus de pe margine) si o rusinoasa stare de panica la fazele de aparare in apropierea portii, mai ales la fazele fixe.
E clar ca Lacatus mai are de lucru enorm pana la a face o echipa de fotbal din lotul eterogen de fotbalisti pe care ii are la dispozitie. Se simte chiar nevoia prezentei catorva (4-5) fotbalisti cu experienta serioasa care, in momentele cheie sa poata intoarce jocul in directia dorita, pentru ca acum echipa arata ca o constructie inceputa, neterminata si in care nu ne putem muta inca pentru ca nu e curent electric, nu curge apa si, mai ales, bate un vant prin toate camerele…
  

19 octombrie 2010

Romanul Lucian Bute

Inca o data, pentru a nu-stiu-cata oara, Lucian Bute si-a aparat titlul de campion mondial la box si din nou mass-media l-a tratat cu ... spatele. Au venit cu tot felul de argumente, cu tot felul de calcule, marketing, management, audiente, "prime time" si alte bazaconii, prin care cred ei ca au reusit sa justifice gestul incalificabil de a nu transmite meciul cu pricina. Bineinteles ca in fata unui argument legat de mandria de a avea sus de tot un roman (asta e mandrie nationala, pentru cine nu stie) toate astea au o culoare maro-intens si put ca dracu'... Mai venise cineva ("persoana importanta, nu spui cine...") cu niste calcule savante, cum ca intervalul orar in care se transmite meciul nu atrage suficienta publicitate pentru a putea plati suta de mii de dolari, cat au cerul organizatorii pentru transmisie. Bineinteles, daca era vorba de vreo incaierare intre clanuri rivale din Glina sau de aiurea, cu multe bate, sabii si mult sange, se putea transmite in direct, pentru ca lumea trebuie sa fie informata, nu-i asa? Atunci nu mai era vorba de pretul minutului de publicitate, nu? Asta e ca intamplarea aia nefericita in care o masina de Politie a lovit un copil de 12 anisori pe o trecere de pietoni si baietii din masina au motivat ca se grabeau sa aplaneze un conflict intr-un bar unde s-au dat si cateva ... palme.
Perfect justificat gestul lui Bute de a nu veni la nici o emisiune sau ziar din Romania in semn de protest pentru mojicia presei mizerabile.
Chiar daca avem din nou un campion mondial in atentia intregii lumi, dupa cum spuneam, toate trusturile de presa, publice sau private, fara deosebire, l-au tratat cu... spatele. Noroc ca in box nu sunt permise loviturile din spate, ca daca l-ar fi tratat cu fata, nu stiu cum ar fi scapat de "stanga" lui Bute.

18 octombrie 2010

Razboiul gastilor


A ajuns de notorietate publica razboiul celor doua gasti pentru sefia fotbalului romanesc, mai precis pentru impartirea cascavalului, ca de fapt despre asta e vorba.
Atat gasca de la "putere" (Sandu, Dragomir, Lupescu, Lucescu), cat si cea din "opozitie" (Becali, Becali, Becali) nu sunt interesate nici cat negru sub unghie de binele fotbalului romanesc sau de organizarea unor centre de copii si juniori, care sa asigure ceva sperante pentru viitor. Astea sunt pentru indivizii astia niste bazaconii, niste "abureli" bune doar pentru pacalirea "prostilor" care asista la fenomen si care, nu-i asa, platesc bilete la meci si abonamente la televiziuni.
In prezent la marea majoritate a echipelor de copii si juniori selectia se face numai pe spaga, asa dupa cum declara parintii copiilor trimisi acolo pentru a invata fotbal. Cine nu da, nu joaca. Nu sunt putine cazurile cand parintii exasperati de aceste practici au rabufnit in presa sau pe la televiziuni, deci faptul nu mai trebuie demonstrat.
Este de asemenea adevarat ca au aparut si cateva Centre de copii si juniori ultramoderne si unde se pare ca se face treaba foarte buna. Este vorba de exemplu de cele infiintate si conduse de Gica Popescu si Gica Hagi si de echipele de copii si juniori de la Cluj. Aici se pare ca lucrurile merg foarte bine si selectia nu se face decat dupa valoare, iar rezultatele sunt deja destul de publice.
Ramane insa de vazut daca razboiul celor doua gasti nu va "strivi" aceste oaze de normalitate, care multiplicate corespunzator ar putea oferi destule solutii echipelor reprezentative si implicit, noului antrenor al primei reprezentative, pentru ca imberbul Cracanel, prin ceea ce a aratat pana acum, nu prea are de ce sa mai ramana si va trebui sa ne lase in curand...

17 octombrie 2010

DINAMO - STEAUA 2-1 (O mana si un... branci de ajutor)

DERBY DE O REPRIZA
Am urmarit un derby in care s-a jucat fotbal numai in prima repriza, atunci cand cele doua echipe s-au preocupat sa joace, sa atace, sa arate ce pot, cu un plus pentru Dinamo, in comparatie cu ce ne-a aratat in ultimele cinci meciuri. In timp ce pentru Dinamo meciul a aratat ce fiind unul capital, pentru Steaua a parut un meci obisnuit, cel putin din punct de vedere al motivatiei.
Au fost atacuri pe contre, au fost si trei goluri, doua penalti-uri acordate pentru Dinamo si doua penalti-uri neacordate, cate unul pentru fiecare echipa, dar oricum prima repriza a fost spectaculoasa si de un nivel care se poate intalni la orice derby din vest. 
Doua gafe inexplicabile ale apararii noastre au facut ca scorul sa se intoarca in favoarea lui Dinamo, care primeste, iata, un ajutor nesperat din partea rivalilor de-o viata. S-a vazut clar ca fara aceste "cadouri" Dinamo n-ar fi marcat nici pana la viitoarea aniversare a incendierii unor scaune de plastic in Ghencea (!).
La pauza Dinamo a facut o schimbare extrem de importanta, intre Andone si Cartu, pentru ca ce-am vazut in cele 45 de minute, l-ar face invidios pana si pe inventatorul "autobazei". Dupa cateva secvente ale televiziunii ne-am prins ca schimbarea presupusa nu s-a efectuat si atunci am inteles ca la scoala de antrenori pe care Andone a facut-o in Olanda se preda si lectia "Utilizarea rationala a timpului de joc ramas, prin parcarea autocarului intre cele doua bare, lasarea schimbatorului la "punctul mort" si actionarea la maximum a franei de mana". Probabil ca Andone a fost foarte atent la lectia asta, pentru ca i-a iesit f.f.bine. Este adevarat ca si profilul fotbalistului roman se "pliaza" cu mare talent pe o astfel de tactica, mai ales cand mai are de jucat "doar" 45 de minute si conduce cu 2 la 1. Pe langa o aparare cvasipermanenta cu cel putin 7-8 jucatori, baietii in rosu au dovedit reale cunostinte de fotbal, prin: trageri de timp, antijoc, parlamentari cu arbitrul, retragerea baietilor de mingi, simulari de fault si vaicareli penibile.
Una peste alta, chestia este ca istoria nu va retine decat scorul partidei si cu asta - basta. Dinamo a castigat pentru ca a reusit sa transforme cele doua penalti-uri pe care a apucat se le vada si micutul Avram, chiar daca Steaua a aratat clar mai mult fotbal si deschidere in joc.
Nu am inteles de ce Lacatus l-a scos  pe Nicolita atunci cand l-a introdus pe Kapetanos, Banel fiind singurul capabil sa-i puna mingea pe cap grecului. De asemenea n-am inteles de ce a ramas aproape tot meciul in teren Iulian Apostol, care parea din alt film.

15 octombrie 2010

FRF - LPF S.R.L.

Am asistat zilele acestea la inca o demonstratie de banditism institutional caracteristic Romaniei, in care cativa indivizi care, intr-o societate normala ar spala haznaua puscariei, au demonstrat ca isi pot bate joc de legile tarii si de regulamentele de functionare ale institutiilor pe care le-au creat si le conduc. Ma refer aici la tot circul creat in special de presa, in jurul suspendarii dinamovistului Andrei Cristea. Este evident ca presa, credula sau (co)interesata, a preluat vestea anularii suspendarii lui Cristea de la cineva din comisia lu' Peste si a dat-o ca verdict final. In momentul acela totul a explodat: conducerea Stelei, ziare si televiziuni, dar din motive diferite, in functie de relatii, preferinte si... para'ndarat-uri... Toata lumea discuta acest subiect de parca de asta ar fi depins evolutia economico-sociala a Romaniei pe urmatorii 30 de ani, iar frenezia comentariilor si dezbaterilor era atat de mare incat ar fi fost demna de o cauza mai buna...
Si a venit ziua cea mare, in care salvatorul neamului si etalonul intelepciunii romanesti si internationale, adica (b)oracolul din Balcesti s-a pogorat printre noi, taman la GSP Tv, ca sa ne lumineze cu elucubratiile lui. Bine, el chiar a reusit sa ne lumineze, mai bine zis - sa ne i-lumineze, pentru ca atat Silviu Samoila, moderatorul, cat si invitatii - Anda Banu si Cristian Geambasu - l-au prins pe ipochimen la mijloc si atata l-au inghesuit, incat, fara aer, baiatul arata ca un semafor din Piata Romana: cand rosu, cand galben, cand verde si apoi iar rosu si tot asa, incat "ne lumina feeric", vorba lui Toma Caragiu. Dupa vreo ora in care tinerii l-au dat in mod repetat si temeinic cu capul de pereti, "oracolul" nu mai stia nici cum il cheama si avea un comportament penibil, vecin cu zona patologica si osciland intre badaranie (aproape ca i-a dat peste mana Andei Banu) si ridicol (i-a sarutat mana aceleiasi Anda Banu). Trecand brusc de la veselie la furie, combinand rasul isteric cu ragnetele guturale, agitandu-si in aer mainile parca nefiresc de scurte (la "propriu", desigur), batand din palme sau inclestandu-si pumnii, ridicand aratatorul in sus ca atentionare sau pentru a ne arata ca este extrem de profund, individul care inca circula liber pe strada, a dat proba suprema a artei actorului. Evident ca de acum toata lumea il cam cunoaste si nu mai pacaleste pe nimeni. Evident ca in comisia cu pricina sunt numai baieti loiali si care nu ies-neam din cuvantul individului cu porecla de mafiot, care ii manipuleaza (scuze, dar n-am gasit alt cuvant) cum vrea el.
Oricum, pentru presa este o paine alba de mancat si nimeni din interiorul ei nu are de gand sa opreasca circul asta, chiar daca ei sustin sau dau de inteles altceva...
Aceasta este inca o proba pentru modul cum sunt conduse in Romania institutiile, fie private, fie de stat, chestie care sta la baza harababurii sociale si economice.

10 octombrie 2010

FRANCE - ROUMANIE 2-0

Monsieur l'arbitre, donnez nous un buuut!
Monsieur l'arbitre, donnez nous un buuut, s'il vous plait !
Monsieur l'arbitre, monsieur l'arbitre !...


Inca o data se dovedeste atitudinea abjecta pe care o au in general strainii la adresa noastra. De data aceasta suflatorul portughez in fluier si fratele lui de suferinta - tusierul - au "rezolvat" meciul cu francezii chiar atunci cand existau semne ca ar putea fi iar deranj in echipa Frantei, adica prin minutul 82. In acest minut baietii veseli cu fluier si steaguri au crezut pentru o clipa ca fac parte din galerie si s-au comportat ca atare, adica s-au facut ca nu vad un offside ca-n curtea scolii. De aici meciul s-a rupt si evident ca ai nostri n-au mai putut face nimic.
Oricum, nu am avute de vazut mare lucru la echipa noastra, poate putin in repriza a doua, dar am vazut un Pantilimon exceptional, care ne-a facut sa-l uitam pe "dirijorul" (vai !) Lobont. Speram sa-l uite si Lucescu. 
Vom vedea in urmatoarele meciuri daca jocul nostru a fost sau nu un foc de paie. 
UPDATE : In orice caz cred ca e bine ca micutul Cracanel are sustinerea conducerii federatiei, dar ar fi cazul, daca tot nu ne mai calificam nici acum, sa i se puna in vedere ca trebuie facut ceva pentru reconstructia Nationalei, trebuie incercati si alti jucatori, chiar din campionatul intern, trebuie adusi cativa si de la tineret, adica e nevoie sa se vada ca se petrece CEVA POZITIV, ca "pe invers" am tot vazut pana acum... Daca omul nostru e in stare sa gandeasca un program de redresare pe termen lung, atunci sa ramana, daca nu, nu.

08 octombrie 2010

John Winston Lennon (9 October 1940 – 8 December 1980)

A bearded, bespectacled man in his late twenties, with long black hair and wearing a loose-fitting white shirt, sings and plays an acoustic guitar. White flowers are visible behind and to the right of him.

John Winston Ono LennonMBE (9 October 1940 – 8 December 1980) was an English singer-songwriter who rose to worldwide fame as one of the founding members of The Beatles, and together with Paul McCartney formed one of the most successful songwriting partnershipsof the 20th century.
Born and raised in Liverpool, Lennon became involved in the skiffle craze as a teenager, his first band, The Quarrymen, evolving into The Beatles in 1960. As the group began to undergo the disintegration that led to their break-up towards the end of that decade, Lennon launched a solo career that would span the next, punctuated by critically acclaimed albums, including John Lennon/Plastic Ono Band and Imagine, and iconic songs such as "Give Peace a Chance" and "Imagine".






07 octombrie 2010

NECESITATI FIZIOLOGICE PREZIDENTIALE

 
Inca o dovada ca "Presedintele tuturor romanilor" urineaza in capul oricui din tara asta, este si faptul ca omul nu a constatat nimic anormal din punct de vedere legal la Legea Pensiilor, deci in conditiile in care niste ipochimeni cu comportament mafiot au comis cea mai clara talharie de dupa "inghesuiala din decembrie" - votul la Legea Pensiilor, omul care crede ca este Presedintele Romaniei nu a catadicsit sa umble decat la modificarea varstei de pensionare a femeilor.
Este cea mai clara manifestare a dispretului fata de cetatenii acestei tari nefericite. Este cea mai clara dovada ca individul nu da doi bani pe opozitie, pe ai carei reprezentanti ii trateaza ca pe niste Pacalici, cu care se joaca cum vrea. Este, de asemenea evident ca nici unii nici altii nu sunt mai buni, pentru ca atunci cand primeaza interesul de gasca nu mai exista nici "doctrine" si nici "politici", termeni cu care majoritatea politicienilor ne abureste de 20 de ani incoace...

06 octombrie 2010

PETRE TUTEA

„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ”

Petre Ţuţea


La 6 octombrie 1902 s-a născut Petre Ţuţea, eseist, filosof, economist şi om politic. A fost supranumit un Socrate român datorită preocupărilor filosofice şi rolului educativ pe care l-a asumat prin exemplul său personal în orice circumstanţe, chiar şi în închisoare. Din cauza persecuţiei a publicat foarte puţin înainte de 1989, însă imediat după prăbuşirea regimului comunist scrierile şi interviurile sale au început să fie difuzate.(d. 1991)

STEAUA - SPORTUL 4-2

02 octombrie 2010

Festivalul International de Muzica Usoara "DAN SPATARU" - Medgidia 2010

În perioada 1-3 octombrie, la Medgidia se desfăşoară cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară Românească „Dan Spătaru“. Evenimentul este organizat de Primăria Medgidia, împreună cu Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România. Dan Spătaru s-a născut la 2 octombrie 1939 şi s-a stins din viaţă pe 8 septembrie 2004. În memoria artistului, organizatorii au ales ca perioada de desfăşurare a festivalului să includă ziua în care s-a născut. Anul acesta vor concura pentru trofeul „Dan Spătaru“, în valoare de 8.000 lei, 21 de candidaţi. Pe lângă trofeu, participanţii mai au ocazia să ia premiul I, de 5.000 lei, premiul II, în valoare de 4.000 lei, şi premiul III – 2.000 lei. Potrivit reprezentanţilor autorităţii publice locale din Medgidia, fiecare seară a festivalului se va încheia cu recitaluri susţinute de nume sonore ale muzicii uşoare româneşti. În prima seară vor urca pe scenă Carmen Rădulescu şi Vasile Şeicaru, iar în cea de-a doua seară de concurs vor cânta pentru publicul de la Medgidia Marina Voica şi Anatol Mirzenco. Pe 1 şi 2 octombrie se va desfăşura concursul de interpretare, iar duminică se vor decerna premiile câştigătorilor, în cadrul Galei Laureaţilor. Ediţia a cincea a evenimentului se va încheia cu recitalurile susţinute de Mirabela Dauer şi Raoul.

Sursa: Jurnal de Constanta

Capra vecinului ("O Brasil nao e do PT")

HAI CA SI LA ALTII E LA FEL... VEZI AICI !