19 octombrie 2010

Romanul Lucian Bute

Inca o data, pentru a nu-stiu-cata oara, Lucian Bute si-a aparat titlul de campion mondial la box si din nou mass-media l-a tratat cu ... spatele. Au venit cu tot felul de argumente, cu tot felul de calcule, marketing, management, audiente, "prime time" si alte bazaconii, prin care cred ei ca au reusit sa justifice gestul incalificabil de a nu transmite meciul cu pricina. Bineinteles ca in fata unui argument legat de mandria de a avea sus de tot un roman (asta e mandrie nationala, pentru cine nu stie) toate astea au o culoare maro-intens si put ca dracu'... Mai venise cineva ("persoana importanta, nu spui cine...") cu niste calcule savante, cum ca intervalul orar in care se transmite meciul nu atrage suficienta publicitate pentru a putea plati suta de mii de dolari, cat au cerul organizatorii pentru transmisie. Bineinteles, daca era vorba de vreo incaierare intre clanuri rivale din Glina sau de aiurea, cu multe bate, sabii si mult sange, se putea transmite in direct, pentru ca lumea trebuie sa fie informata, nu-i asa? Atunci nu mai era vorba de pretul minutului de publicitate, nu? Asta e ca intamplarea aia nefericita in care o masina de Politie a lovit un copil de 12 anisori pe o trecere de pietoni si baietii din masina au motivat ca se grabeau sa aplaneze un conflict intr-un bar unde s-au dat si cateva ... palme.
Perfect justificat gestul lui Bute de a nu veni la nici o emisiune sau ziar din Romania in semn de protest pentru mojicia presei mizerabile.
Chiar daca avem din nou un campion mondial in atentia intregii lumi, dupa cum spuneam, toate trusturile de presa, publice sau private, fara deosebire, l-au tratat cu... spatele. Noroc ca in box nu sunt permise loviturile din spate, ca daca l-ar fi tratat cu fata, nu stiu cum ar fi scapat de "stanga" lui Bute.

Niciun comentariu: