18 octombrie 2010

Razboiul gastilor


A ajuns de notorietate publica razboiul celor doua gasti pentru sefia fotbalului romanesc, mai precis pentru impartirea cascavalului, ca de fapt despre asta e vorba.
Atat gasca de la "putere" (Sandu, Dragomir, Lupescu, Lucescu), cat si cea din "opozitie" (Becali, Becali, Becali) nu sunt interesate nici cat negru sub unghie de binele fotbalului romanesc sau de organizarea unor centre de copii si juniori, care sa asigure ceva sperante pentru viitor. Astea sunt pentru indivizii astia niste bazaconii, niste "abureli" bune doar pentru pacalirea "prostilor" care asista la fenomen si care, nu-i asa, platesc bilete la meci si abonamente la televiziuni.
In prezent la marea majoritate a echipelor de copii si juniori selectia se face numai pe spaga, asa dupa cum declara parintii copiilor trimisi acolo pentru a invata fotbal. Cine nu da, nu joaca. Nu sunt putine cazurile cand parintii exasperati de aceste practici au rabufnit in presa sau pe la televiziuni, deci faptul nu mai trebuie demonstrat.
Este de asemenea adevarat ca au aparut si cateva Centre de copii si juniori ultramoderne si unde se pare ca se face treaba foarte buna. Este vorba de exemplu de cele infiintate si conduse de Gica Popescu si Gica Hagi si de echipele de copii si juniori de la Cluj. Aici se pare ca lucrurile merg foarte bine si selectia nu se face decat dupa valoare, iar rezultatele sunt deja destul de publice.
Ramane insa de vazut daca razboiul celor doua gasti nu va "strivi" aceste oaze de normalitate, care multiplicate corespunzator ar putea oferi destule solutii echipelor reprezentative si implicit, noului antrenor al primei reprezentative, pentru ca imberbul Cracanel, prin ceea ce a aratat pana acum, nu prea are de ce sa mai ramana si va trebui sa ne lase in curand...

Un comentariu:

Cristian Vimer spunea...

Interesant blogul. Te intereseaza sa scrii si la noi? Am vazut ca ai postat la comentatii, nu mai bine scrii tu la noi cate ceva din cand in cand? Avem ceva vizibilitate, am muncit mult pentru ea :)